ستارگان دروغ و خیانت

ستارگان دروغ و خیانت

جمع آوری آراء ، نظرات ، مقالات و یادداشتهای پراکنده ناریا (آقای ناصر پورپیرار)
ستارگان دروغ و خیانت

ستارگان دروغ و خیانت

جمع آوری آراء ، نظرات ، مقالات و یادداشتهای پراکنده ناریا (آقای ناصر پورپیرار)

توانایی زبان ترکی

آیدین قشقایی
دوشنبه 8 فروردین ماه سال 1390 ساعت 09:21 AM
دوستان
صحبت از زبان ترکی شد حیفم آمد جمله ای از ماکس مولر زبان شناس شهیر آلمانی در مورد زبان ترکی را در اینجا نیاورم. ایشان می گویند:
"خواندن پیرامون گرامز زبان ترکی موجب انبساط خاطر است حتی برای کسی که مایل به یادگیری این زبان نباشد. حالتی مبتکرانه که در آن اشکال گرامری بیشماری خلق می شوند، نظم و قاعده ای که در صرف کلمات و ترکیب آنها حاکم است، شفافیت و قابلیت فهم ساختار کلی آن؛ که این ویژگیها بایستی باعث اذعان به قدرت شگفت انگیز ذهن بشر شود که خود را در قالب یک زبان نمایانده است." (منبع لینک پیوست)
همچنین محمدحسین شهریار کسی که بیش از 70 درصد از اشعارش به فارسی است و مهارت و استادی اش در این زبان در شعر معروف "علی ای همای رحمت" مورد اذعان خود شونیست ها ست، با صراحت می گوید:
تورکین دیلی تکین سوگلی ایستگلی دیل الماز (هیچ زبانی ارجمند تر و خواستنی تر از زبان ترکی نیست)
در کنار این دلایل، یکی از توانمندیهای اساسی یک زبان، توانایی انتقال مفاهیم است که یکی از ابزارهای این توانمندی، افعال ساده آن و پیشوندها و پسوندهایی است که به آن زبان کمک می کند تا گویشوران آن زبان به راحتی مطالبی را به مخاطب خود انتقال دهند. در زبان ترکی با حدود 2100 فعل ساده به همراه پسوندهایی از قبیل "لاماک"، "لمه"، "لشمه"، لندیریلمه و ... می توان به راحتی با یک کلمه معادل یک جمله فارسی یا انگلیسی مفهوم راه به مخاطب انتقال داد:
Had been eaten
خورده شده بود
معادل ترکی: Yeyilmishdi
در حالی که مثلاً در فارسی به اذعان خود ادبیات چی ها، تعداد افعال ساده حدود 200 فعل است (فارسی پهلوی و فارسی جدید) که با استفاده از افعال ترکیبی، فرد سعی می کند یک مفهوم را به مخاطب خود ارائه دهد. همانطور که پیشتر گفتم، زبان فارسی سیر رشد منطقی یک زبان را ندارد و توانایی انتقال مفاهیم آن با افعال ساده بسیار اندک است. این موضوع خود نشان دهنده عامیانه بودن این زبان است و نه علمی بودن آن و معلوم می شود کتابهای مختلفی که این زبان نوشته شده (منظورم کتب فردوسی، مولوی و ووو) توسط عده ای بطور موازی هم و به منظور ایجاد جعلیات و تحریف در اسلام نوشته شده اند.
با این توضیحات، من این موضوع که ترکی زبان صرفاً اقوام و ایلات کوچرو بوده باشد را قبول ندارم چون توانمندیهای این زبان فراتر از نیازهای قبیله ای است.
پاسخ:
آقای آیدین قشقایی. فارس ها هم درست عین همین توصیفات را در باب زبان شان می زنند. ملاک ارزش یابی  ذخیره و میراث مکتوب و سالم و نه جاعلانه است که زبان ترکی ده سطر هم چنین میراثی را ندارد.  
 
 
 
آیدین قشقایی
دوشنبه 8 فروردین ماه سال 1390 ساعت 09:33 AM
دوستان
لینک مطلب کذایی در مورد زبان ترکی از ماکس مولر
http://www.giffordlectures.org/Browse.asp?PubID=TPNATS&Volume=0&Issue=0&ArticleID=3

It is a real pleasure to read a Turkish grammar, even though one may have no wish to acquire it practically. The ingenious manner in which the numerous grammatical forms are brought out, the regularity which pervades the system of declension and conjugation, the transparency and intelligibility of the whole structure, must strike all who have a sense for that wonderful power of the human mind which is displayed in language.
پاسخ:
آقای قشقایی. از این ماکس مولرها بترسید.  
 
 
 
 
آمون : دو کامنت متوالی است.
نظرات 2 + ارسال نظر
گوه به قبر اتاتورک یکشنبه 11 اردیبهشت 1390 ساعت 06:30 ب.ظ

گوه خوری قشنگی بود
بمیر بابا با زبان انی ترکی

IP: 65.49.14.71

علی شنبه 15 مرداد 1390 ساعت 09:51 ق.ظ

زبان ترکی نه تنها زبان علمی نیست بلکه زبان احساس و شعر هم نیست. من که مدتی است در مورد این زبان تحقیق میکنم به کاستی های زیادش بی بردم.این ایراد که فارسی نمی تواند زبان علمی باشد یک حرف بی حساب و از اساس بی بایه است چرا که افعال سببی در زبان فارسی قابل ساخت است و به مقتضای زمان میتوان افعال و واژه های علمی بی شماری در آن ساخت مانند مقاله ی مرحوم حسابی.

علی


IP: 217.219.199.35
شنبه 15 مرداد 1390 ساعت 09:51



بارک الله به تو! نابغه ای! اسفند یادت نره !
بماند که هر دو تا زبان از الفبای عربی کمک می گیرند و اگر این الفبا نبود، هیچ کس نمی دونه تو چطور می تونستی برتری زبان فارسی رو اثبات کنی یا حتی با کامپیوتر تایپ کنی! شاید با الفبای لاتین می گفتی که فارسی به صورت اولیه، فاقد افعال و واژه های علمی است اما می توان با کمی زحمت و به مقتضای زمان، علم را از ستاره ثریا یا دانشگاه شیکاگو به آن تنقیه نمیود، آن هم بی شمار!

ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد